Dorohoi News Logo

[VIDEO][GALERIE FOTO] Şefimea judeţului şi dorohoiului prezenta la inaugurarea Centrului Jurjac din Dorohoi

Jurjac Dorohoi

Mai multe personalităţi din administraţia şi politica judeţeană şi dorohoiană au participat astăzi la inaugurarea Centrului de zi pentru copii „Jurjac”. Tăierea panglicii inaugurale a noului edificiu, situat pe strada Ştefan cel Mare, a fost făcută de preşedintele Consiliului Judeţean Mihai Ţâbuleac, împreună cu primarul Dorin Alexandrescu şi deputatul Andrei Dolineaschi, urmată de o slujbă de sfinţire a clădirii, oficiată de preotul protopop Stelian Ciurciun. Primarul Dorin Alexandrescu, a mulţumit preşedintelui CJ Mihai Ţâbuleac şi deputatului Andrei Dolineaschi, care s-au implicat în ducerea la bun sfârşit a acestui proiect social.
    „Centrul de zi pentru copii Jurjac este o premieră pentru Dorohoi şi se înscrie ca un nou servicu comunitar prin care Consiliul Local, prin Direcţia de Asistenţă Socială, doreşte să acorde sprijin copiilor aflaţi în pericol de îndepărtare din mediul familial. Unicitatea acestui centru este dată inclusiv de firma de la intare, pentru care am ales un format care să ofere Dorohoiului un brand”, a declarat Dorin Alexandrescu.
   La rândul său, Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean, a spus că asigurarea unor condiţii normale pentru copiii defavorizaţi, este o preocupare prioritară pentru instituţia pe care o conduce şi a felicitat autorităţile locale din Dorohoi pentru această iniţiativă care a venit într-un an plin de greutăţi, provocate de inundaţiile din vară dar şi de criza economică. Deputatul Andrei Dolineaschi a reliefat contribuţia lui Radu Surdu, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială, pe care îl consideră artizanul acestui proiect.
     „Dacă înainte de 1989, Dorohoiul era cunoscut pentru căminele pentru copii tip mamut, prin acest centru s-a trecut la un nou pas. Aici s-a creat un mediu prietenos, familial, pentru cei 30 de copii aflaţi în situaţii de risc”, a declarat Andrei Dolineaschi.
    Centrul de zi pentru copii „Jurjac” a fost finanţat în cadrul programului „Servicii comunitare de prevenire a separării copilului de familia sa şi instruirea personalului aferent”, Municipiul Dorohoi fiind beneficiar al contractului de finanţare, încheiat de administraţia locală cu Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Suma nerambursabilă a fost de 80.000 de euro, municipiul Dorohoi asigurând o cofinanţare în valoare de 142.121 de euro, în bani şi natură, din care, contribuţia proprie în natură, reprezentată de contravaloarea terenului şi a vechii clădiri este de 116.121 de euro şi 26.000 de euro, contribuţie proprie.
    În cadrul Centrului, cei 30 de copii selectaţi din rândul familiilor nevoiaşe sau aflate în situaţii de risc, vor beneficia de îngrijire şi supraveghere pe timp de zi, inclusiv de hrană. Ei vor avea asigurate asistenţă de specialitate pentru aprofundarea cunoştinţelor dobândite la orele de curs, asistenţă socială, educaţională şi psihologică, programe instructiv educative şi de recreere. (DorohoiNews.ro)












Autor: DorohoiNews.ro

 

local
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web